Скільки коштує взяти кредит для купівлі авто

Громадський транспорт з його завантаженістю в годину пік і нерегулярністю рейсів, довгі хвилини очікування у спеку і холод ні-ні та й призводять до крамольною думки про покупку власного автотранспортного засобу. Проте відразу виникає одне велике АЛЕ - гроші на придбання, адже це задоволення не з дешевих.

Звичайно банківські структури з радістю нададуть вам кредит, однак на своїх умовах. Отже давайте розглянемо що потрібно знати, вирушаючи в банк за кредитом для придбання жаданого авто, допускаючи, що ваш дохід дозволяє його взяти.

Перше: для отримання кредиту необхідно мати суму для початкового внеску, який чим менше, тим вище відсоткова ставка по кредиту. Крім того банк, як правило, бере одноразову комісію / комісії (на оформлення пакету документів, за видачу кредиту, за розгляд питання і т.д.). А для укладення договору застави в банку будуть потрібні ще й нотаріальні послуги, які оплачуються окремо.

Друге: крім початкового внеску від вас буде потрібно здійснити обов'язковий платіж до державного пенсійного фонду в розмірі 3 % від суми авто підкреслюю БЕЗ ПДВ, на що слід звернути увагу при використання послуг автосалону при оформленні автомобіля.

Третє: будь-який автотранспортний засіб необхідно поставити на облік у МРЕВ. Це несе з собою додаткові витрати, які залежать від об'єму двигуна, року випуску, марки, моделі та комплектації вашої машини. Автосалони так само можуть взяти на себе цю процедуру звичайно ж за окрему платню.

Четверте: авто підлягає обов'язковому страхуванню ОСАГО (обов'язкова цивільна відповідальність перед третіми особами) та КАСКО (безпосередньо вашого авто від усіляких неприємностей), а це ще від 5 % до 8 % від повної його вартості на рік (якщо банк не зажадає страхування життя автовласника). При виборі страхової компанії не варто гнатися за миттєвою вигодою і вибирати більш дешевий варіант, це може обернутися втратою коштів у майбутньому. Тим більше банки мають своїх акредитованих страховиків, які попросту не дозволять Вам на цьому заощадити, адже в разі нещастя вони захочуть повернути всі свої гроші.

П'яте: на дорогу не можна виїжджати без обов'язкового набору, що включає вогнегасник, аптечку, знак аварійної зупинки, буксирувальний трос і запасне колесо (і це не рахуючи того, що залежно від сезону може знадобитися інший комплект гуми).

Отже, крім початкового внеску для банку при купівлі автомобіля в цілому може знадобитися плюсом ще 12-15 % від його вартості для інших платежів. Так що в підсумку виходить: як мінімум на руках потрібно мати 25 % вартості авто для його отримання в кредит.