Процедура покупки нового автомобіля в кредит

І от ви вже зважилися на придбання автомобіля в кредит. Рівень вашого доходу і необхідна на початковому етапі сума у вас є. Далі починається не надто тривалий процес безпосередньо придбання. Можливо скористатися послугами автосалону з оформлення кредиту та реєстрації авто в органах державної за окрему плату, тоді вам потрібно лише надати їх повноважному представникові всі необхідні документи і лише чекати телефонного дзвінка. Інакше...

Для початку в декількох обраних вами банках варто навести довідки про наявні кредитні пакети та умови договору, а так само взяти Анкету позичальника для її заповнення в спокійних домашніх умовах, де можна все почитати і прорахувати.

У вибраному вами автосалоні слід отримати Акт вибору автомобіля / специфікацію і довідку-рахунок із зазначенням його технічних характеристик і повної вартості - це необхідний для банку документ, на підставі якого буде проводиться оцінка майбутнього кредиту.

Далі Акт вибору автомобіля і повний пакет документів (паспортні данні, ІНН, довідка про доходи та інше - залежить від фінансової установи) разом із заповненою Анкетою позичальника подається для розгляду кредитного комітету банку (на прийняття рішення йде 1-2 дні).

Після отримання згоди банку, підтвердженням якого є Гарантійний лист, ви повертаєтеся в автосалон і вносите передоплату, після чого його представники оформляють автомобіль на ваше ім'я в МРЕВ за певну плату. Результатом цих дій є Свідоцтво про реєстрацію автомобіля, технічний талон та номерні знаки.

З наявними документами на автомобіль, які ви отримали в салоні, подальший ваш шлях пролягає в будь-яку страхову компанію акредитовану банком, де ви оформляєте всі види необхідних страховок.

Запасшися попередньо довідкою-рахунком з автосалону, страховими полісами та документами на авто ви повертаєтеся в банк, де відбувається повна оплата вартості машини після перевірки на відповідність вашого кредитного пакета.

Після цього вже офіційно можете отримати свою машину в салоні по пред'явленні документа про всіх необхідних платижів. Тепер ви щасливий власник новенького автомобіля і можете вливатися в організовані ряди автолюбителів. Тільки не забудьте в найближчому магазині придбати необхідний автомобільний набір (вогнегасник, аптечку та інше згідно з діючими правилами автодорожнього руху).